Sunday, February 17, 2008

baby boy or girl???

pada 15 fe b lepas, aku melarikan diri jap ke jb...ni sume gara2 laki aku la, time cuti pnjang, xble balik kg....trpaksala aku amik leave 2 days semata2 nak jumpa mak aku...hehe..susah btol jd bini askar ni, kena sacrifice byk benda tau....
so, ms kat jb, aku amik la kesempatan yg ader un bermalasan n berilex2, ye la, bila lagi kan..
aku pun panggil satu indon kat umah aku ni, mak yun namanya...dia ni memg keje "gosok" je...gosok tu dlm bhs kita urut la...dia ni ms kat indon jd bidan, so kat malysia pun jd bidan gak, sesape nak mengurut, panggil je dia, laki pompuan cine melayu, sume ble jd client dia...baik punya urut la.....

ms dia urut perut aku, so dia telah memberitau satu hint yg aku dgr pun agak terkejut....aper dia?????

ceh, bgtau yg maybe anak aku yg bakal lahir ni 'girl'....ntah la, aku xde la berharap nak dapt anak boy tp selama ni aku merasakan yg mcm aku dapt baby boy...so, bila dia kata girl tu, mcm x expect plak....terima je la...mana2 pun xpe..hubby aku and mak aku suke je,
dgn slumber rocknye, mak aku ckp yg dia memang doa dapt anak pompuan pun...br aku tahu...
tp ini blom pasti lagi, maybe another 2 weeks,aku nk pi scan.....

kata mak aku, klu anak kita ditakdir dapat seorg je, biar la seorg tu anak perempuan...reasonnya, klu anak pompuan ni dia xkan sia-siakan mak bpk dia, n ble diharap la...gitu plak, mungkin ader btolnyer, bukan anak lelaki tak baik, tp maybe concern nya kurg skit dr anak pompuan...(mak aku ni blajo dr pengalamn ker...heheh)

2 comments:

day_uyuna said...

ko rase cmne pa'a? mak ko cakap based on her experience ke just an opinion? ko lah tu.. mak ko pening ngan ko.. kekekekek.. tapi kan bagus gak ank ko girl..seronok skit nak dress up dia nanti..pa'a dh ade nama ke?

paah_pearl said...

aku nk bg nama yuna la...