Tuesday, February 5, 2008

ceritera check up aku

arini aku pi la check up since my prenancy pun dah 26 minggu..
so, dr pagi td aku kurangkan makan semata2 x mau berat aku bertambah bulan ni
yo la, bulan lepas berat aku naik 6 kg, gila babas byk, aku ingt timbang yg rusak ke, tp mmg btol..pasti, sure 58 kg..smpi nurse tu x caya soh aku timbg 3x, nasib baik bila aku pi toilet buang ayak, dah jd 57.5 kg je..maknanya ayak ken**** aku 500gram...hihihi
tu yg arini aku berwspada la kononnye, tp hampeh je..naik gak 3.5kg..
mesti u all curious ape pasel aku concern dgn berat aku ni..lntak la nk naik, nama pun pregnnt, ada baby, mesti la berat kan...ceh
sebbnya, klu org pregnant ni, setiap bulan ble naik smpi 2 kg atau 2.5 kg je sebulan..klu lebih, diorg suspek ibu2 ni ader kencing manis, pastu mula la kena wat test gula tu...
test gula tu:
1- kene posa dr kol 10 mlm smpi pagi
2-kene dtg klinik sebelum kol 9.30 am
3- nurse amik darah
4- pastu minum ayak gula secawan dlm keadaan perut kosong,uewweek, nk muntah rsnyer
5- kene tgu 2 jam kemudian, un amik darah

leceh btol la,pesal mcm ni ar..nsib la aku wat muka sedey kat nurse tu, jgn la wat lagi test gula ni...so, dia bg chance la since result aritu , tahap gula aku normal kan...
mcm2 la org mengandung ni..
tp aku x ler rasa aku gemuk, biasa je..perut pun x besar mana, agaknyer tang mana yg naik tu ek...
sape dapt jawab, angkt tangan!

1 comment:

day_uyuna said...

kekeekekek...dgn pantas buat blog. siap menerima cadangan nama blog dr aku..bagus(courtesy to dayu). tapi kena tukar sikit..ko mana bleh jadik girl lagi..ko dh jadik bini org