Tuesday, February 19, 2008

sakit kepala!

sejak ari isnin br ni, aku selalu pening kepala waktu nk tgh hari tu, ape pasal ntah...aku cuma risau takut kena high blood...so, terus je aku gi klinik berhampiran....

kata doctor, high blood will not show any symptom...gitu plak, maknanya lg aku sakit kepala, lg la xde HB ni...HB ni klu nak ader, dia ade je, ko rasa mcm xde aper2 la..tp sebenornye ko ader...
gitu plak dah...

tp yg paling merisaukan ialah berat badan yg semakin naik ni..doc ckp jgn mkn ayam n ikan goreng, kurang kan ayam daging, jgn makan yg masin2, yg manis2, yg berminyak..tu semua yg wat berat badan naik..kena control skit...susahnye hidup, aku risau gemuk melampau...n nanti bg effect bila nak bersalin..
tp mcm ner nk control makan?
ble ker hidup tanpa lauk pauk yg enak2 ni....br 7 bulan berat dah naik 15 kg.....aku ader lg 2 bulan lagi ni...
kawan2 , tlg la aku....

kalau zaman sebelum mengandung, aku lah paling berbangga skali, walaupun aku mkn byk gila,aku kuat mkn, bdan aku slim n maintain jer...xde maslh langsung takut gemuk...
tp bila aku pregnant ni, aku mkn biasa pun tp berat badan naik mcm kene pump...

1 comment:

day_uyuna said...

pa'a, with is ur current weight? cmne rupa ko skrg? apa kata ko post gmbr skit...