Sunday, February 24, 2008

gathering santai....


ooh yeah.....
23 feb 08

aritu aku keje half day sebabnye aku kene attend BAKAT kol 3.30 kat kem..boring btol...berkejar2 aku pi naik star kat pwtc.nasib ade rizal sudi nk antr aku pi situ..dah la masa lalu kat selayang jam giler, rupanya ade mayat dlm sg gombak kot.ader masuk dlm berita mlm tu...
so, aku x sempt nak bli barang dapur un masak mlm tu, lantas aku type brg2 yg patut dibeli dlm msg then 4ward kat laki aku smentara aku pi BAKAT..

bila aku balik, brg2 pun siap dibeli...tp aku amat terkejut bila hubby aku ckp dia beli ayam sekor smpi Rm 17...awat mahal? mak ai, besar gila ayam dia...rupanye hubby aku ni x reti nk beli brg2 mentah ni..dia tunjuk je msg aku td kat org kedai tu..tu yg org tu amik ayam besar, halia pun besar, kunyit besar, cilipadi pun byk gila, ceh, amik kesempatan rupanya...mentang2 la laki aku ni x reti, dia pun main boh je....aku bukan aper, yg nak dtg umah aku dlm 10 org, beli ayam besar2 , dah berlebihan..sape la nak masak..lgpun aku 4 hari x dok umah,hubby kan gi PLKN....kene la tgu hari ahad depan br nak masak...ayg2, u ni bie....hehe

dah kol 7, dayu x mai lagi.dia tukang masak un aritu...ceh,janji kol 6 nk dtg..hampeh
aku pun sdia aper yg patut..
menu mlm tu, adalah ayam masak lemak cili padi, kangkung goreng n sotong goreng tepung...
walaupun lauk simple, tp seronok sgt....
tq kat dayu, min,helmi,nenek, sal, apek, amad sue n wea sudi mai umah aku....
tp memg syok la mlm tu...cuma yg x syok sebab sekejap ...gelak memg x ingt dunia...

lepas tu, kami wat sket celebration un dayu sempena bday dia yg ke 25....tua gila dayu...hahahhha....yg penting, ayam masak lemak ko meletop!

dayu,tangan ko tu cover la sket....hahhahha


kembar x serupa....

gemuknyer budak baju hijau tu....



1 comment:

e said...

Hi
You have a great blog!
Let me invite you to:
eBambi
Present yourself
and meet your friends.
Join now:
http://www.ebambi.com